Bylinková majonéza
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vaječný žĺtok
250
ml
olej
1
štipka
soľ
trochu
ocot
1
KL
bylinky
postup
1.
Do žĺtkov vmiešame soľ. Olej pridávame spočiatku len po kvapkách a ustavične miešame. Keď majonéza začína hustnúť, pridáme olej po lyžičkách alebo prilievame z fľaše tenkým pramienkom a miešame až do zhustnutia.
2.
Do majonézy primiešame niekoľko kvapiek octu alebo citrónovej šťavy a lyžičku nasekaných byliniek podľa chuti.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.