Pridať recept

Čučoriedkovo-banánové mafiny

12
porcií
42
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 PL
maslo
1/4 hrnček
biely jogurt
1/3 hrnček
kryštálový cukor
1/3 hrnček
trstinový cukor
2 ks
vajce
1/4 hrnček
celozrnná múka
1/4 hrnček
jemné ovsené vločky
1 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
1/3 hrnček
mlieko
2 ks
zrelý banán
1 KL
vanilkový extrakt
1 hrnček
čučoriedky
2 KL
múka

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 180°C a formu alebo formičky na mafiny vystelieme papierovými košíčkami.
 
2.
Vo väčšej mise mixérom zmiešame maslo, jogurt, trstinový a kryštálový cukor. Po jednom primiešame vajíčka a potom múku zmiešanú so sódou, jemnými vločkami a soľou. Banány rozpučíme, zmiešame s mliekom, vanilkovým extraktom a primiešame do cesta. Nakoniec čučoriedky obalíme v múke a zľahka vmiešame do cesta.
3.
Hotové cesto rozdelíme rovnomerne do všetkých košíčkov. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút. Potom do mafinov pichneme špáradlom a ak na ňom nič neostane, mafiny vyberieme z rúry. Pred podávaním ich necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny
S muffinmi nikdy nie je nuda!
V jednej miske zmiešajte všetky sypké suroviny, v druhej všetky mokré suroviny, potom všetko spolu zľahka...
5 muffinových receptov overených časom
Vaše postupy na prírpavu tých najchtnejších maffinov, ktoré nikdy neomrzia.
Jablkové muffiny
Najvoňavejšie recepty na jesenné muffiny
Jablká, hrušky, mrkva či tekvica v kombinácii s hrejivou škoricou, zázvorom, klinčekmi alebo muškátovým...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Banánový chlieb Chrissy Teigen s kúskami čokolády a kokosovými lupienkami
Chutné recepty od známych modeliek: Dnes varia a pečú Miranda Kerr, Chrissy Teigen a Kylie Jenner
Vláčne jablkové muffiny, banánový chlebík s kúskami čokolády a super rýchle ramen rezance.