FOTORECEPT: Steak z tuniaka so špenátom a rezancami
ingrediencie
OMÁČKA
postup
Steaky z tuniaka robím ako minútku, keď si prácu dobre zorganizujem, obed mám hotový za 15-20 minút :)
prichystáme si všetky suroviny a dáme variť vodu na cestoviny
zakiaľ nám zovrie voda umyjeme špenát a na troche olivového oleja ho orestujeme, len čo zvädne, netrvá to ani minútu, pridáme cesnak,
potom lúpané paradajky, premiešame, necháme zovrieť, pridáme za malú lyžičku cukru, ten zmierni kyslosť a zvýrazní chuť paradajok... potom pridáme veľkú hrsť byliniek, premiešame, osolíme, okoreníme a omáčka je hotová
steak z tuniaka osušíme a osolíme... ja žiadne iné korenie nepoužívam na panvicu si dáme rozohriať olivový olej, pridáme kúsok masla a opečieme steak... ja to robím tak, že narátam z jednej strany do desať, otočím, narátam do päť, steak vyberiem na teplý tanier a prikryjem druhým tanierom... ešte treba podotknúť, že ak tuniaka dlho tepelne upravujeme ostane suchý a chutí ako piliny
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.