Údené kosti
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kosti
180
g
soľ
1
liter
voda
Slaný roztok
180
g
soľ
1
liter
voda
postup
1.
Kosti, ktoré sme získali pri formovaní a úprave karé, krkovičky alebo bôčika, môžeme vyúdiť. Zalejeme ich slaným roztokom (180 g soli na 1 l vody) a necháme ich v roztoku 6 dní.
2.
Nasolené kosti dobre poumývame vo vlažnej vode, upravíme na nich očká na vešanie a pri teplote 25 stupňov údime 12 až 14 hod.
3.
Ak sú zavesené na chladnom a vetranom mieste, môžeme ich uskladňovať až 4 mesiace.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.