Red velvet torta bez umelích farbív
10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
200
g
červená repa
1
ks
citrón
2
PL
ocot
125
g
kyslá smotana
2
ks
vajce
200
g
krupicový cukor
125
g
olej
trochu
vlažná voda
1
KL
vanilkový extrakt
250
g
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
PL
kakao
Krém:
125
g
maslo
250
g
krémový syr Philadelphia
200
g
práškový cukor
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C a formu na tortu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
2.
Repu ošúpeme, nakrájame a potom ju spolu s citrónovou šťavou a octom rozmixujeme na jemnú kašu. K repe primiešame kyslú smotanu a zmes dáme nabok.
3.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, za stáleho miešania pridáme olej, vlažnú vodu a vanilkový extrakt. Vmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva, kakaom a nakoniec kašu z repy. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov.
4.
Hotové cesto nalejeme do formy, vložíme ho do rúry a pečieme približne 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho pozdĺžne rozkrojíme na dve časti. Omrvinky, ktoré nám počas rezania vzniknú potom primiešame do krému.
5.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Nakoniec do nej vmiešame poriadne vychladený krémový syr, omrvinky a vymiešame hladký krém. Krémom natrieme oba korpusy ale aj vrch torty a vložíme ju do chladničky stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.