Mrkvové cupcakes s ľahkým krémom
12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
3
ks
vajce
1/2
hrnček
krupicový cukor
1
hrnček
olej
1,5
hrnčeky
polohrubá múka
1
KL
kypraici prášok do pečiva
1
KL
jedlá sóda
1
KL
škorica
1
štipka
soľ
2
hrnčeky
strúhaná mrkva
1
hrnček
nasekané vlašské orechy
3
PL
kokos
Krém:
60
g
maslo
150
g
práškový cukor
60
g
krémový syr
1
PL
mlieko
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 175°C a formičky na cupcakes vyložíme košíčkami.
2.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame olej, soľ a mletú škoricu. Vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a jedlou sódou. Pridáme strúhanú mrkvu, nasekané orechy a tuhý sneh z bielkov.
3.
Cestom naplníme do 2/3 košíčky, vložíme ich do rúry a cupcakes pečieme približne 25 minút. Upečené cupcakes necháme vychladnúť.
4.
Preosiaty cukor vyšľaháme s maslom a mliekom. Potom primiešame studený krémový syr (Lúčina, Mascarpone, Philadelphia) a šľaháme, dokým nezískame tuhý krém. Cupcakes ozdobíme smotanovým krémom a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.