Pridať recept

Marinovaná cvikla

ingrediencie

podľa chuti
cvikla
trochu
cibuľa
trochu
celé čierne korenie
trochu
bobkový list
1 liter
vínny ocot
30 g
soľ
trochu
rastlinný olej

postup

1.

Dobre umyté buľvy cvikly varíme 3 až 4 hod. a potom ich necháme vychladnúť. Vychladnuté ich nakrájame na rezy a dáme ich do fliaš.

 
2.

Medzi ne vkladáme malé rezy cibule, ďalej čierne korenie a bobkový list. Zalejeme ich čistým prevareným vínnym octom, osoleným podľa chuti (30 g na 1 l octu).

3.

Napokon ich pritlačíme tenkými doštičkami a zalejeme ich vrstvou rastlinného oleja. Fľaše dobre uzavrieme, previažeme celofánom a uskladníme ich na chladnom mieste.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Recepty s cviklou
Uložiť, nestratiť! Toto sú najlepšie recepty s cviklou: Sú také dobré, že ich budete chcieť vyskúšať všetky
Cvikla je všestranná zelenina, ktorá je zdravá a navyše mimoriadne chutná. Aké vitamíny obsahuje a čo všetko...