Pridať recept

Koreniské bravčové rebierko

ingrediencie

1 kg
mäsité rebierka
1 KL
sečuánske korenie
2 PL
morská soľ
1/2 KL
zmes 5 korení
1/2 KL
kukuričný škrob
trochu
olej na vyprážanie

Marináda

2 PL
sójová omáčka
2 PL
trstinový cukor
2 PL
suché sherry
štipiek
korenie
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso nasekáme na 5 centimetrové kúsky a dáme ho nabok. Vo woku, alebo inej hrubostennej panvici pražíme asi 5 minút semiačka čierneho korenia a soľ. Keď vychladnú potlčieme ich v mažiari spolu so zmesou piatich korenín. Zmiešame prísady marinády a tiež dáme nabok. Polovicu korenenej zmesi natrieme na mäso, potom poobraciame rebierka v marináde tak, aby boli celé pokryté.
 
2.
Marinujeme aspoň 3 hodiny. Marinádu necháme od mäsa odkvapkať a posypeme ho kukuričným škrobom. Wok naplníme do polovice olejom. V malých dávkach upražíme rebierka do zlatohneda a chrumkava. Hotové mäso necháme odkvapkať, poukladáme na predhriatú misu, posypeme ostatkom koreninovej zmesi a prizdobíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Na čo si musíte dávať pozor pri grilovaní: 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Každý, kto griluje, by mal toto vedieť! 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Zle rozpálené uhlíky, špinavý gril, spálené klobásky vedľa surových hamburgerov... Ale nebojte sa, odborníci...
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné,
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné, že sa topia v ústach, poznáme to tajomstvo!
Dokonalý obed, ktorým potešíte (nielen) chlapské krky! Stačí poznať malé tajomstvo a rebierka už nikdy...