Chrumkavé muffiny s kyslou smotanou a čokoládou
12
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1/2
hrnček
hladká múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2
KL
jedlá sóda
1/4
KL
soľ
1/3
hrnček
zmäknuté maslo
1
hrnček
kryštálový cukor
2
ks
vajce
1
hrnček
kyslá pochúťková smotana
2
KL
vanilkový extrakt
1/2
hrnček
kvalitná horká čokoláda
Posýpka:
1/2
hrnček
hladká múka
1/2
hrnček
kryštálový cukor
4
PL
studené maslo
1
KL
mletá škorica
postup
1.
Rúru pred pečením vyhrejeme na 180°C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami, prípadne vymastíme maslom.
2.
V prvom rade si pripravíme posýpku. V miske rukami zmiešame všetky suroviny a vymiešame hrudkovitú hmotu. Posýpku odložíme nabok a na radu príde cesto.
3.
V strednej miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, sódu a soľ. V druhej miske olej, maslo a cukor. Postupne po jednom vmiešame vajíčka, potom múčnu zmes a kyslú smotanu s vanilkovým extraktom. Vymiešame hladké cesto, do ktorého vmiešame rozlámanú čokoládu.
4.
Cestom do 2/3 naplníme pripravené košíčky, muffiny posypeme posýpkou, vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút. Upečené muffiny necháme cca 30 minút úplne vychladnúť a potom ich podávame. Čerstvé vydržia dlhšie vo vzduchotesnej nádobe.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.