Pridať recept

Cesnaková polievka s pečenými paradajkami a cícerom

Cesnaková polievka s pečenými paradajkami a cícerom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

500 g
cícer
1 kg
paradajka
1 ks
cesnaku
85 ml
olivový olej
podľa chuti
soľ
2 PL
oregano
2 ks
pór
1 liter
kurací vývar
2 PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
korenie
trochu
čerstvé oregano
bazalka

postup

1.
Cícer na noc namoč do studenej vody. Potom v hrnci prikrytý vodou daj zovrieť a na pomalom ohni ho var dovtedy, kým nezmäkne. Sceď ho a daj nabok. Rúru predhrej na 200°C. Paradajky rozkroj na polovice a daj na pekáč. Vlož ku ním aj hlavičku cesnaku, ktorej si odkrojil vrch. Pokvapkaj olivovým olejom, osoľ, posyp sušeným oreganom a 20-30 minút peč. Paradajky a 5 strúčikov očisteného cesnaku daj do mixéru ( ostatný cesnak zatiaľ odlož ), a dobre rozmixuj na hladkú kašu.
 
2.
Rozhorúč polovicu oleja a asi 3 minúty dus na ňom pór. Pridaj kurací vývar, nechaj zovrieť, potom stíš oheň. Daj do hrnca paradajkovú masu, pretlak, cícer, osoľ, okoreň a nechaj všetko znova prehriať. Tesne pred podávaním posyp čerstvými oreganovými lístkami alebo bazalkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Pohánka, cícer, natural ryža – ako ich správne pripraviť?
Snažíte sa zaradiť do stravy racio potraviny, ako sú napríklad ryža natural, cícer či pohánka, no stále vám...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...