Oriešková torta z lieskovcov
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
9
ks
bielok
300
g
cukor
100
g
lieskovce
80
g
polohrubá múka
Krém:
1/4
kg
maslo
2
ks
žĺtok
130
g
cukor
1
dl
silná káva
postup
1.
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a primiešame upražené mleté oriešky. Masu natrieme na polopergamenový pomastený papier do 3-4 kruhov a to vo vrstve pol centimetra. Povrch posypeme cukrom a upečieme. Po upečení papier stiahneme a pláty naplníme plnkou.
2.
Krém: Cukor uvaríme na retiazku a vlejeme ich do žĺtkov. Neskôr pridáme maslo a kávu a dobre ušľaháme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.