Pridať recept

Ryžová bábovka

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
mlieko
150 g
cukor
300 g
pudingová krátkozrnná ryža
100 g
sekané mandle
75 g
hrozienka
10 ks
datle
2 ks
vajce
2 ks
žĺtok
1 PL
citrónová voda
1 štipka
soľ
4 PL
píniové oriešky

postup

1.
Rúra 180 stupňov celzia. Mlieko vlejeme do panvice a pridáme cukor, vymiešame. Pridáme soľ a ryžu. Varíme 10 minút za stáleho miešania. Potom scedíme mlieko ktoré sa nevstrebalo a ryžu dáme do misy. Primiešame k nej hrozienka, oriešky, mandle, datle, obe celé vajca a oba žĺtky. Vymiešame a prilejeme citrónovú vodu.
 
2.
Bábovkovú formu vytreme maslom a zmes vložíme dnu. 30 minút pečiem, aby bábovka mala zlatistú farbu. Podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky, ktorú? Výrazne skracujú jej trvanlivosť
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky - výrazne skracujú jej trvanlivosť! Tušíte, ktorú?
Dvere sú najteplejším miestom v chladničke, preto do nich rozhodne nepatrí táto čerstvá potravina.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!