Pridať recept

Ruské pirohy

ingrediencie

Cesto

350 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
1 KL
soľ

Plnka

500 g
uvarené zemiaky
150 g
tvaroh
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
50 g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Uvarené a vychladnuté zemiaky a tvaroh spracujeme do hmoty. Pridáme vajce a premiešame. Cibuľu olúpeme, nadrobno nasekáme, opečieme na masle, necháme vychladnúť a vmiešame do zmesi. Aby mala plnka výraznú chuť poriadne ju osolíme a okoreníme. Múku vysypeme na pracovnú dosku a urobíme v nej jamku. Do jamky rozbijeme vajce a zakryjeme ju. Potom postupne pridávame 1/2 pohára vlažnej vody a vypracujeme cesto.
 
2.
Hotové cesto rozdelíme na štyri časti. Tri diely odložíme a prikryjeme čistou utierkou. Z prvého vyváľame tenkú placku a pohárom alebo špeciálnou formičkou z nej vykrojíme kolieska. Na každé koliesko dáme lyžičku vopred pripravenej plnky, v polovici preložíme a okraje poriadne spojíme. Rovnakým spôsobom spracujeme všetko cesto. V hrnci privedieme 1,5 l osolenej vody k varu. Opatrne vkladáme pirohy a varíme (2-3 minúty), až kým nevyplávajú navrch. Pirohy podávame s opraženou slaninou, rozpusteným maslom alebo kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...