Pridať recept

Rozkvitnuté venčeky

25
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

1 balíček
venčeky Dr Oetker
250 ml
voda
125 g
margarín
3 ks
vajce

Na náplň

višňový kompót hmotnosť po odkvapkaní 350 g
zmes na prípravu krému súčasť balenia Venčekov Dr Oetker
650 ml
mlieko
150 g
zmäknuté maslo
60 g
práškový cukor
1 balíček
Tortové želé číre Dr.Oetker
250 ml
šťava z kompótu

Na ozdobenie

2 balíčky
Poleva tmavá Dr.Oetker
kvetiny oblátkové Dr Oetker

Ešte potrebujeme

2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
1 ks
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

postup

1.
Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
 
2.
Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
3.
Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
4.
Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť.
5.
Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému.
6.
Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.
7.
Tip: Polevu tmavú Dr. Oetker môžeme nahradiť Polevou v prášku s punčovou príchuťou Dr. Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
2x špargľa podľa Henriety
Záhorácka špargľa, zelená a chrumkavá je niečo, čo ma dostane viac ako medvedí cesnak. Jeme ju v kuse pár...
3 netradičné pochúťky z bazových kvetov
Toto vyskúšajte: Bazový med, džem a vyprážané bazové kvety
Z bazy sa okrem lahodného sirupu dajú pripraviť aj iné aromatické dobroty.
no image dobruchut.sk
3 jarné vitamínové drinky, ktoré vás postavia na nohy
Plánujete detox alebo by ste chceli spraviť niečo pre posilnenie imunity? Máme pre Vás drinky, ktoré vám...
Jarná krémová polievka z medvedieho cesnaku
5x polievka z medvedieho cesnaku
Aromatické, krásne farebné a chutné polievky z najobľúbenejšej jarnej bylinky.
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...