Pridať recept

Veľkonočné cupcakes

12
porcií
37
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

113 g
zmäknuté maslo
130 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt
100 ml
mlieko
100 g
hladká múka
95 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva

Krém:

120 g
kvalitná horká čokoláda
150 g
maslo
160 g
práškový cukor
2 KL
vanilkový extrakt

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 175°C a formu na mafiny vyložíme košíčkami. Ak nemáme formu, spojíme vždy aspoň dva košíky dokopy a uložíme ich na plech.
 
2.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom pridáme vajíčka a vanilkový extrakt (prípadne dužinu z vanilkového lusku). V inej mise zmiešame obe múky, soľ a kypriaci prášok do pečiva. Do maslovej peny primiešame polovicu múčnej zmesi, mlieko a zvyšnú múčnu zmes. Cesto nalejeme do košíčkov a vložíme ich piecť na cca 17 minút do vyhriatej rúry.
3.
Medzitým si pripravíme krém. Vo vodnom kúpeli rozpustíme na kúsky rozlámanú čokoládu a necháme ju vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom. Potom do krému primiešame vanilkový extrakt, prípadne dužinu z vanilkového lusku a vychladnutú čokoládu. Krém poriadne vyšľaháme, aby sa všetky suroviny spojili.
4.
Upečené cupcakes necháme aspoň hodinu vychladnúť. Potom ich ozdobíme pomocou cukrárenského vrecka čokoládovým krémom a jedlými ozdobami pripomínajúcimi Veľkú noc. Môžu to byť vajíčka, malé zajačiky, prípadne mrkvičky z marcipánu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...