Pridať recept

Šampiňóny s cesnakom na provensálsky spôsob

Šampiňóny s cesnakom na provensálsky spôsob
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

2 ks
cesnaku
250 g
šampiňóny
4 PL
maslo
1 PL
citrónová šťava
štipiek
kajenské korenie
podľa chuti
soľ

postup

Cesnak zalejeme najskôr vriacou vodou, potom studenou vodou a olúpeme. Strúčiky na 5 minút vložíme do vriacej vody, potom ich vytiahneme, necháme odkvapkať a nasekáme. Šampiňóny umyjeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpustíme maslo a šampiňóny s cesnakom na ňom opečieme. Upečenú zmes osolíme, ľahko okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a ešte najmenej 10 minút dusíme na miernom ohni. Podávame ako prílohu k bravčovému alebo baraniemu mäsu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...