Pridať recept

Pórová polievka so syrom a krutónmi

ingrediencie

2 ks
cibuľa
500 g
pór
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
1 liter
vývar
300 g
tavený syr
štipiek
biele korenie
štipiek
muškátový orech
1 zväzok
petržlenová vňať
4 ks
toastový chlieb
1 PL
rastlinný tuk

postup

Cibuľu a pór olúpeme, nadrobno nakrájame. Maslo rozpustíme, pridáme zeleninu a počkáme kým zosklovatie. Potom ju zapražíme múkou, po chvíľke všetko zalejeme vývarom z mäsa a privedieme k varu. Asi 10 minút varíme na miernom ohni. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Po malých kúskoch pridávame do polievky tavený syr. Stále miešame, až kým sa syr úplne nerozpustí. Dochutíme korením a muškátovým orieškom, nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Toastový chlieb nakrájame na kocky a upečieme na tuku dozlatova. Polievku rozdelíme na taniere a do každého vložíme upečené krutóny.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nakladaný hermelín s bylinkami
Tento recept je náš rodinný poklad: Lepší nakladaný hermelín ste nejedli!
Známy syr s bielou plesňou dokážete veľmi ľahko ochutiť svojimi obľúbenými príchuťami pomocou jednoduchého...
Ricotta Cheese
Taliansky jemný krémový syr - Ricotta!
Ricottu radíme medzi krémové syry, ktoré sa vyrábajú z tepelne ošetrenej sladkej syrovátky. Konzistenciou...
8 rýchlych tipov na zapekanie
8 rýchlych tipov na zapekanie: Chrumkavé bleskovky z jedného plechu!
Hľadáte recept, ktorý je nenáročný a potešíte ním celú rodinu? Inšpirujte sa niekoľkými obľúbenými...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.