Pridať recept

Sušienky z avokáda

20
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
maslo
230 g
trstinový cukor
170 g
hladká múka
100 g
polohrubá múka
120 g
ovsené vločky
2 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
soľ
100 g
biela čokoláda
1 ks
avokádo

postup

1.
Cukor vyšľaháme s maslom do peny. Potom vydlabeme avokádo, rozmixujeme ho a pridáme k maslovej pene. Potom po jednom primiešame vajíčka, vanilkový extrakt a najemno nasekanú čokoládu. Prisypeme jemné ovsené vločky, múky zmiešané s kypriacim práškom do pečiva a soľou.
 
2.
Cesto bude lepkavé a mastné. Vložíme ho do strojčeka a pomocou neho na plech vystlaný papierom na pečenie robíme sušienky. Ak doma nemáme strojček, cesto vložíme stuhnúť do chladničky, potom z neho vytvarujeme guľky, ktoré na plechu trochu stlačíme.
3.
Sušienky vložíme do rúry a pečieme približne 17 minút. Upečené sušienky necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Avokádové chuťovky: Najlepšie recepty z avokáda
Avokádové chuťovky: 10 najlepších receptov z avokáda
Avokádo sa aj v našich končinách používa stále častejšie. Toto exotické ovocie je základom výborných...
Čokoládová zmrzlina z avokáda
Lahodné zmrzlinové krémy z avokáda
Ak naozaj netrváte na pevnom zmrznutom kopčeku, môžete si za pár minút vyrobiť lahodný, voňavý a studený krém.
Ako domov priniesť tie najzrelšie kúsky ovocia?
Ako vybrať tie najzrelšie kúsky ovocia? Takto spoznáte najlepšie avokádo, ananás, melón, kivi či kokos
Na väčšine ovocia vidíme alebo ľahko pohmatom zistíme, či je zrelé, nezrelé alebo prezreté. Ako však zistiť...
Zdravá večera vo dvojici: Quinoa s avokádom a vajíčkom
Večera vo dvojici nemusí končiť výčitkami svedomia, že ste si dopriali niečo, čo ste nemali.
Avokádo
Máte radi avokádo? Toto nikdy nerobte, odborníci varujú!
Robíte to aj vy? Odborníci varujú - tento trik s avokádom môže viesť k otrave jedlom.
avokado krajanie
Video: 4 spôsoby ako nakrájať avokádo
Avokádo je stále populárnejšie aj v našich končinách. Nie je sa čomu diviť, je zdrojom mnohých vitamínov...