Bolonská omáčka
4
porcie
160
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
údený bôčik
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
ks
zeler
1
strúčik
cesnaku
400
g
mleté mäso
125
ml
červené suché víno
1,5
poháre
bujón
400
g
paradajka
1
zväzok
petržlenová vňať
štipiek
oregano
2
PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
Cibuľu, cesnak olúpeme a nakrájame na kocky. Mrku, zeler očistíme, umyjeme a nakrájame tiež na kocky. Rovnakým spôsobom nakrájame bôčik a opečieme ho na oleji. Vložíme cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak a všetko opečieme. K bôčiku so zeleninou pridáme mleté mäso a za stáleho miešania ho smažíme, až kým nezmení farbu. Mäso podlejeme vínom a varíme, až kým sa tekutina neodparí. Do hrnca prilejeme bujón, vložíme olúpané paradajky a znovu varíme,a ž kým sa nám neodparí tekutina. Paradajky v omáčke rozpučíme vareškou. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Do omáčky pridáme oregano, paradajkový pretlak, soľ, korenie a ešte hodinu varíme na miernom ohni. Omáčku občas zamiešame. Môžeme podávať napríklad na špagetách.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.