Cestoviny s hrebenatkami
2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hrebenatky
30
g
slané maslo
6
strúčikov
cesnaku
250
g
cestoviny
200
ml
kurací vývar
150
ml
biele suché víno
1
PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
štipka
čili korenie
50
g
cherry paradajky
postup
1.
Pokiaľ máme mrazené hrebenatky, pred prípravou ich približne hodinu vyberieme. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, môžeme použiť akékoľvek.
2.
V panvici rozpustíme maslo a opatrne naň presunieme hrebenatky. Restujeme ich z každej strany približne 2 minúty a potom ich vyberieme. Udržiavame ich stále teplé.
3.
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, víno, vývar a citrón. Omáčku dochutíme soľou, korením a pridáme nadrobno nakrájané paradajky a hrebenatky.
4.
Na taniere uložíme cestoviny, prelejeme ich omáčkou a na vrch uložíme hrebenatky. Podávame teplé.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.