Pridať recept

Kávová torta s karamelovým krémom

10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

200 g
práškový cukor
6 ks
vajce
100 ml
olej
100 ml
voda
250 g
polohrubá múka
2 PL
kakao
2 PL
instantná káva
2 PL
čokoládové kapučíno
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Karamelový krém:

300 ml
mlieko
1 balíček
karamelový puding
4 PL
kryštálový cukor
250 g
maslo
1 balíček
tmavá čokoládová poleva

postup

1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista. Približne na trikrát prilejeme olej a vodu. V druhej miske zmiešame múku, kakao, instantnú kávu, čokoládové kapučíno a kypriaci prášok do pečiva. Sypkú zmes primiešame k žĺtkovej. A nakoniec do cesta zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
 
2.
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a naplníme ju cestom. Vložíme ju do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme približne hodinu. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na dva rovnaké pláty.
3.
Medzitým si pripravíme karamelový krém. V malom množstve mlieka rozmiešame karamelový puding a cukor. Zvyšné mlieko za stáleho miešania privedieme k varu, prilejeme ochutené mlieko a uvaríme hustý puding. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť a potom k nemu primiešame na kocky nakrájané maslo. Vyšľaháme hladký karamelový krém.
4.
Upečený plát natrieme 1/3 krému, pridáme druhý plát korpusu a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Vložíme ju stuhnúť do chladničky a potom ju polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Káva Oleato
Olivový olej a káva – je to zdravá kombinácia?
Káva napustená olejom: Už ste o tom počuli? Je to vôbec zdravé?
Rýchla šálka kávy a potom do obchodov? Už to viac nerobte, môže vás to výjsť draho!
Rýchla šálka kávy a potom do obchodov? Už to viac nerobte, môže vás to výjsť poriadne draho!
Ak sa snažíte obmedziť impulzívne nákupy, možno by ste mali obmedziť konzumáciu kávy tesne pred nákupom...
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Máte radi karamel a dobroty, ktoré sa z neho pripravujú? Dôležité je ho správne pripraviť, ale aj nakrájať. O...
Vezmite tieto 4 suroviny a máte univerzálny kávový krém na koláče, dezerty, torty aj poháre!
Vezmite tieto 4 suroviny a máte univerzálny kávový krém na koláče, dezerty, torty aj poháre! + recepty
Čerstvá voňavá káva a k nej chutný koláčik je skvelá predstava. Káva má však aj iné využitie...
Biela káva
Bez tejto legendárnej kávy si detstvo nevieme predstaviť! Aj vy ste ju tak zbožňovali?
Medzi najkrajšie detské spomienky patria momenty, keď sme sa aspoň na chvíľku priblížili svetu dospelákov...
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Ak pijete kávu hneď po rannom vstávaní, pijete ju v nesprávny čas. Toto odporúčajú odborníci.