Pridať recept

Penové mokka tortičky s čokoládou

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4
želatína
40 ml
mlieko
250 g
biely smotanový jogurt
150 g
jemný tvaroh
2 PL
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
instantná káva
150 ml
smotana na šľahanie
2 PL
vlašské orechy
50 g
gaštanové pyré
1 balíček
čokoládová poleva
trochu
maslo

postup

1.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Potom ju vyžmýkame a v hrnci zalejeme mliekom. Na miernom ohni ju za stáleho miešania rozpustíme. Mlieko so želatínou necháme vychladnúť.
 
2.
Kyslú smotanu zmiešame s jemným tvarohom (môžeme použiť mascarpone alebo ricottu), práškovým a vanilkovým cukrom a nakoniec instantnou kávou. Sypkú zmes primiešame k vychladnutej želatíne a nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu. Vlašské orechy nasekáme a premiešame s gaštanovým pyré.
3.
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme okrúhle formičky, ktoré zvnútra vymastíme maslom. Do 1/3 z každej z nich navrstvíme mokka krém. Pridáme lyžičku orechov s gaštanovým pyré a opäť krém. Tortičky necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
4.
Potom opatrne vyberieme formičky, tortičky polejeme čokoládovou polevou a necháme poriadne stuhnúť v chlade.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať