Pridať recept

Marinovaná paprika

ingrediencie

10 kg
červená paprika
400 g
soľ
1 kg
cukor
1 liter
ocot
trochu
rastlinný olej

postup

1.

Červenú papriku očistíme od semien a znútra ich nasolíme. Ukladáme ich do fliaš hrotom dolu. Na 10 kg papriky dáme 400 g soli. Papriky necháme odstáť 24 hod.

 
2.

Uvoľnenú šťavu scedíme, dáme ju zovrieť a pridáme k nej 1 kg cukru a 1 l octu, po zovretí nálev necháme vychladnúť a chladnou marinádou papriky zalejeme. Nálev môžme nakoniec prevrstviť 3 cm vrstvou rastlinného oleja.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...