Sterilizovaný zeler
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
zeler
1
liter
voda
1/2
KL
kyselina citrónová
nálev
3
litre
voda
1,5
litre
ocot
30
g
cukor
10
g
soľ
postup
1.
Očistený, umytý a na rezančeky nakrájaný zeler povaríme do polomäkka vo vode s kyselinou citrónovou (1/2 KL kyseliny na 1 l vody), aby zostal biely.
2.
Po uvarení zeler precedíme, zalejeme ho prevareným vychladnutým nálevom a necháme do druhého dňa stáť.
3.
Na druhý deň nálev ak treba dochutíme a zohriaty nalejeme na zeler, ktorý sme dali do fliaš.
4.
Nálev pripravíme z 3 l vody pridáme 1,5 l 8% octu, 300 g cukru a 100 g soli, povaríme a získame tak 5 l nálevu.
5.
Zeler zalejeme horúcim nálevom s teplotou asi 85 stupňov. Po uzavretí obalov zeler sterilizujeme 25 až 30 min. pri teplote 95 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.