Uhorkové rezy
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
uhorka
nálev
1
liter
voda
3/4
liter
ocot
20
g
soľ
70
g
cukor
1
ks
bobkový list
3
ks
celé čierne korenie
3
ks
celé nové korenie
1
vetvička
kôpor
3
ks
cibuľa
1
KL
horčicové korenie
postup
1.
Konce uhoriek odrežeme, umejeme ich, rozkrojíme na kolieska hrubé 2 až 3 cm hrubé.
2.
Litrové fľaše sterilizujeme 35 až 40 min. pri teplote 90 až 95 stupňov a do takto nachystaných fliaš naukladáme nakrájané uhorky.
3.
Na prípravu nálevu použijeme: 1 l vody, 3/4 l 8% octu, 20 g soli, 70 g cukru, 1 bobkový list, 3 zrnká čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, vetvičku kôpru, 3 kolieska cibule, lyžičku horčicového korenia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.