Pridať recept

FOTORECEPT: Pomarančová korytnačka

12
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Roláda

4 ks
vajíčka
200 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
160 g
polohrubá múka
3 PL
olej
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
125 g
Mierne kyslý džem
50 g
stužený pokrmový tuk

Plnka

12
želatína
750 ml
Pomarančová šťava 100
375 g
biely jogurt
750 ml
šľahačková smotana
2 PL
kryštálový cukor
5 ks
jahody

postup

Torta skvelá na valentína
1.
Rozdelíme si žĺtka od bielkov. Do misky so žĺtkami dáme polovicu odváženého množstva kryštálového cukru a 1 vanilkový cukor, šľaháme kým sa cukor trochu rozpustí, potom pridáme 3 polievkové lyžice oleja a vyšľaháme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so zvyškom cukru. Do snehu opatrne vmiešame žĺtky, pridáme 160g polohrubej múky, prášok do pečiva a cesto spojíme. Cesto vylejeme do vopred vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme na 160 °C.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
 
2.
Po upečení cesto vyklopíme na pocukrovaný utierku s práškovým cukrom a zatepla zrolujeme. Necháme vychladnúť.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
3.
Zatiaľ si vo vodnom kúpeli rozpustíme stužený tuk a pridáme kyslejší džem (černicový, malinový).
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
4.
Vychladnuté cesto roztiahneme natrieme zriedeným džemom, naspäť zrolujeme a pokrájame na kolieska hrubé cca 1cm.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
5.
Vyložíme misu s priemerom cca 23 cm a hĺbkou 14 cm, roládkami, ktorú si ešte predom vyložíme potravinárskou fóliou.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
6.
V studenej vode necháme napučať želatínové plátky.
7.
Jednu tretinu smotany vyšľaháme a zmiešame spolu s jogurtom, cukrom a vanilkovým cukrom.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
8.
Jednu tretinu pomarančovej šťavy si zohrejeme a v nej rozpustíme vyžmýkanú a napučanú želatínu. K želatíne dolejeme zvyšnú pomarančovú šťavu.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
9.
Želatínu v šťave zmiešame s jogurtovou šľahačkou a necháme vychladnúť. Nebojte sa ak to bude riedke, ono to stuhne, vďaka tej želatíne. Keď jogurtová šľahačka začne tuhnúť tak vtedy začneme šľahať zvyšnú šľahačkovú smotanu do tuha na najvyššom stupni mixéra.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
10.
Všetko spolu spracujeme do jednej masy a vylejeme do vyloženej misy piškótovou roládou.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
11.
Nakoniec pohádžeme dnu kúsky jahôd a na vrch doukladáme zvyšné kolieska, prekryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať a vytuhnúť najlepšie cez noc.
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
12.
Tortičku pred podávaním vyklopíme na väčší tanier, ozdobíme a môžeme podávať!
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Fotorecept: Pomarančová korytnačka
Zdroj: 1231lubinka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať