Pridať recept

Červená paprika v oleji

ingrediencie

podľa chuti
červená paprika
trochu
cibuľa
trochu
bobkový list
trochu
celé čierne korenie
1 PL
olej
nálev
1 liter
voda
20 g
soľ
1 dl
ocot

postup

1.

Papriky umyjeme, odstránime z nich jadrovníky a rozrežeme ich na polovice, ak sú väčšie tak ich rozštvrtíme. Pred naplnením do fliaš papriky vopred predvaríme približne 3 až 5 min. vo vode s teplotou 80 až 90 stupňov.

 
2.

Ochladené papriky ukladáme do fliaš tak, aby sa jej čo najviac zmestilo. Súčasne môžeme pridať cibuľu, bobkový list a čierne korenie. Na dno litrovej fľaše dáme 1 PL oleja a do dvojlitrovej 2 PL oleja.

3.

Poukladané papriky zalejeme horúcim nálevom, ktorý si pripravíme z (20 g soli, 1 dl octu na 1 l vody), vzduchotesne uzavrieme a sterilizujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...