Dezertné víno z čiernych ríbezlí
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
čierne ríbezle
1,5
litre
voda
30
dkg
cukor
8
dkg
kryštálový cukor
postup
1.
Umyté a odstopkované ríbezle prelisujeme na šťavu. Na 1 l šťavy pridáme 1/2 litra vody a na 1 l zriedenej šťavy pridáme 30 dkg cukru. Po vykvasení víno prisladíme 8 až 10 dkg cukru na 1 l.
2.
Aby sme dosiahli plnú kvalitu ríbezľového vína, musíme víno školiť vo väčších nádobách aspoň 1 rok. Po vyškolení možno víno plniť do fliaš a vo fľašiach nechať odležať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.