Pridať recept

Dezertné víno z čiernych ríbezlí

ingrediencie

podľa chuti
čierne ríbezle
1,5 litre
voda
30 dkg
cukor
8 dkg
kryštálový cukor

postup

1.

Umyté a odstopkované ríbezle prelisujeme na šťavu. Na 1 l šťavy pridáme 1/2 litra vody a na 1 l zriedenej šťavy pridáme 30 dkg cukru. Po vykvasení víno prisladíme 8 až 10 dkg cukru na 1 l.

 
2.

Aby sme dosiahli plnú kvalitu ríbezľového vína, musíme víno školiť vo väčších nádobách aspoň 1 rok. Po vyškolení možno víno plniť do fliaš a vo fľašiach nechať odležať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať