Pridať recept

Plnené šišky, FOTORECEPT

ingrediencie

2 ks
zltky
2 PL
olej
3 PL
cukor
1 ČL
soľ
1/2 kocka
čerstvé droždie
1/4 liter
teplé mlieko
1 ks
vanilkový cukor
100 g
polohrubá múka
350 g
hladká múka špeciál
3 PL
rum
citrónová kôra
olej na vysmážanie
podľa chuti
lekvár

postup

Krásne nadýchané podľa osvedčeného receptu...

1.

Do mlieka pridám cukre a rozmrvené droždie.Nechám droždie napučať a pridám žltky,

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
 
2.

olej,rum,

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
3.

preosiatú múku so soľou a citronovú kôru.Zamiesím cesto

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
4.

a nechám na teplom mieste vykysnuť.

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
5.

Po vykysnutí,vyložím na jemne pomúčenú dosku,rozvaľkám na 1 cm. a vykrojím kolieska.Nechám podkysnuť asi 10 min.

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
6.

Potom kolieska vysmažím v oleji.

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
7.

vyložim na papierový obrúsok.

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
8.

Ked prechladnú,ozdobnou špičkou naplním šišky lekvarom.

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
9.

Hotové pocukrujem.

Fotorecept: Plnené šišky
Fotorecept: Plnené šišky
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...