Egrešový rôsol
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
egreš
1/5
liter
voda
0,6
kg
cukor
postup
1.
Používame zdravé a iba polozrelé plody. Pri varení v kastróle pridáme na 1 kg ovocia 0,1 až 0,2 l vody. Varíme ich do úplného zmäknutia, asi 5 min.
2.
Šťavu precedíme a na zvyšné ovocie nalejeme opäť 0,1 až 0,2 l vody a znovu varíme 3 min.
3.
Zmes znovu precedíme a získanú šťavu zmiešame s prvým podielom šťavy. Na 1 l šťavy pridáme 0,6 kg cukru.
4.
Rôsol potom za tepla plníme do pohárov a uzavrieme. Pre väčšiu bezpečnosť pred plesňami môžeme horúci rôsol sterilizovať asi 15 min. pri 85 stupňoch. Uskladňujeme ho v chladnej miestnosti, bez priameho svetla.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.