Čerešňový lekvár
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
čerešne
0,8
kg
cukor
2
g
kyselina citrónová
postup
1.
Umyté, odstopkované čerešne čiastočne rozdrvíme a varíme ich bez podlievania do zmäknutia. Rozvarené plody lisujeme na pretlak.
2.
Na konci varu pridáme 0,8 kg cukru, okyslíme 2 g kyseliny citrónovej na 1 kg pretlaku.
3.
Plníme ich za tepla do vopred vyhriatych fliaš a pod. Teplý lekvár necháme odkrytý vychladnúť, lebo pri chladnutí sa ešte čiastočne odparuje voda.
4.
Vychladnutý lekvár uzavrieme obviazaním fóliou, viečkom a pod. Ukladáme ich najlepšie v suchých, studených, dobre vetraných miestnostiach.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.