Mrazené jablkové rezy
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
jablko
2
KL
kyselina citrónová
1
liter
voda
postup
1.
Na mrazenie jablkových rezov môžeme použiť kyslasté odrody jabĺk. Jablká olúpeme, odstránime z nich jadrovník a nakrájame na rezy, kolieska alebo kocky.
2.
Rezy chránime pred zhnednutím tým, že ich po rozkrojení ponoríme do studenej vody, v ktorej sme rozpustili asi 2 KL kyseliny citrónovej na 1 l vody. V tomto ochrannom roztoku však jablkové rezy nesmú byť dlhšie ako 20 min.
3.
Jablkové rezy dáme do mraziacich nádob a dáme do mrazničky zamraziť. Mrazené jablkové rezy možno použiť do najrozličnejších múčnych jedál alebo do kompótov.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.