Čatní z papriky a ananásu
1
porcia
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
červená paprika
1
ks
zelená paprika
6
ks
konzervovaný ananás
100
ml
paradajková šťava
100
ml
vínny ocot
3
PL
worčestrová omáčka
50
g
krupicový cukor
štipiek
zázvor
1/2
KL
kukuričná múka
2
PL
olej
1/2
KL
soľ
postup
1.
Červenú a zelenú papriku umyjeme, rozpolíme, odstránime jadierka a biele časti. Nakrájame na tenké pásiky. Ananás necháme odkvapkať a nakrájame na kocky.
2.
Pripravíme omáčku: v miske zmiešame vinný ocot, worčestrovú omáčku, cukor, zázvor, paradajkovú šťavu a soľ. Kukuričnú múku vymiešame v 150 ml vody, vlejeme do misky a všetky suroviny premiešame
3.
Na panvici rozpálime olej, pridáme papriku a ananás. Za stáleho miešania asi 5 minút vyprážame na prudkom ohni. Potom pridáme omáčku a stiahneme plameň. Zmes na miernom ohni a za stáleho miešania asi 20 minút dusíme. Čatní necháme vychladnúť a vložíme do zaváracej fľašky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.