Pridať recept

Krém so šampiňónmi

6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
hovädzí vývar
200 ml
suché červené víno
200 ml
mlieko
250 g
maslo
4 PL
hladká múka
3 ks
šampiňóny
2 ks
bageta
korenie
cukor
morská soľ

postup

1.
V hrnci zohrejeme 2/3 dávky masla. Na ňom orestujeme hladkú múku, zalejeme studeným mliekom a dobre prešľaháme metličkou, aby sa nevytvorili hrudky.
 
2.
Prilejeme vývar a na miernom plameni 10 minút povaríme za občasného miešania.
3.
V hrnčeku privedieme k varu víno. Vlejeme ho do polievky, podľa chuti osolíme, okoreníme a ochutíme cukrom.
4.
Maslo rozpustíme na panvici. Vložíme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny a plátky bagety dopredu potrieme maslom. Opečieme z oboch strán do chrumkava.
5.
Do tanieru nalejeme polievku. Ozdobíme ju opečenými šampiňónmi, dosolíme soľou a servírujeme s bagetkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové polievky
Vždy hustá a krémová polievka: Tieto triky si rozhodne uložte!
Ako premeniť vodovú polievku na krémovú, ak nechcete použiť múku? Existujú rôzne triky vrátane použitia...
Krémové polievky s nivou
Zahrejte sa: S dvoma jesennými, krémovými polievkami s nivou
Karfiol a tekvica v dvoch vynikajúcich, super jednoduchých polievkach ozvláštnených prídavkom syra s modrou plesňou.
Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Poctivá večera: Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Vynikajúca kombinácia chrumkavého pečiva a poctivej krémovej polievky.
Karfiolová polievka s jarnou zeleninou
Keď dostanete chuť na krémovú polievku, siahnite po karfiole
Vďačná polievka z čerstvej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje na duši.
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...