Pridať recept

Pstruhy na mandľovom masle

ingrediencie

2 ks
pstruh
2 PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
štipiek
estragón
50 g
maslo
50 g
mandľové lupienky
2 zväzky
petržlenová vňať

postup

1.
Ryby zbavíme šupín, vyberieme vnútornosti, odrežme plutvy. Umyjeme a osušíme, mierne osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Každú rybu vo vnútri okoreníme estragónom a vložíme do nej zväzok petržlenovej vňate. Nadrezané miesto zopneme špáradlom.
 
2.
Polovicu masla rozpustíme na panvici a pridáme mandle. Asi za minút na panvicu pridáme ryby. Pečieme ich pozvoľna, aby maslo nezhnedlo. Rybia koža môže počas pečenia popukať, chuť mäsa to nezmení. Tesne pred dopečením pridáme zbytok masla. Ryby rozdelíme na štyri porcie a pokvapkáme rozpusteným maslom s mandľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať