Pridať recept

Zapekané cestoviny so špenátom

ingrediencie

300 g
mrazený špenát
300 g
cestoviny
250 g
tvrdý syr
500 ml
mlieko
4 ks
vajce
2 strúčiky
cesnaku
štipiek
muškátový orech
1 PL
tuk na pečenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Špenát rozmrazíme, 150g tvrdého syra nastrúhame. Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode podľa návodu na obale. Scedíme ich, prelejeme studenou vodou, necháme odkvapkať a zmiešame s nastrúhaným syrom. Vajce rozšľaháme, zmiešame s mliekom a špenátom. Pridáme olúpaný pretlačený cesnak,osolíme, okoreníme čiernym korením a muškátovým orieškom.
 
2.
Zapekaciu misu vymažeme tukom. Striedavo ukladáme vrstvy cestovín a špenátu. Plech s vyššími okrajmi naplníme vodou a postavíme doň zapekaciu misu. Zapekáme 30-40 minút pri teplote 180°C. Zbytok syra nastrúhame každému podľa chuti na tanieri.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
15-minútové cestoviny na tie najchutnejšie spôsoby: Zásoba perfektných receptov pre zaneprázdnených, zamilujete
15-minútové cestoviny na tie najchutnejšie spôsoby: Zásoba perfektných receptov pre zaneprázdnených, zamilujete si všetky!
Hľadáte rýchle a chutné recepty na cestoviny? Tu ste správne! Máme pre vás 10 najpopulárnejších druhov...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...