Pridať recept

Venčeky

ingrediencie

5 ks
vajce
100 g
Hera
200 g
hladká múka
200 ml
horúca voda
štipiek
soľ
600 ml
mlieko
100 g
múka
150 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker

postup

1.
Do väčšieho hrnca nalejeme 200 ml vody a pridáme Heru a štipku soli. Do vriacej mastnej vody nasypeme hladkú múku a varechou miešame dovtedy, kým nezhustne - kým sa neoddelí od strán hrnca. Do teplej múčnej kaše po jednom vmiešame vajcia. Cez cukrárske vrecko robíme venčeky, na vymastenom plechu cca 6 cm od seba. Cesto vložíme do teplej rúry. Prvých 15 minút dvere neotvárame, lebo cesto spľasne. Po 15-20 minútach znížime teplotu a cesto upečieme do chrumkava. Po upečení spodok zrežeme.
 
2.
Dutinu naplníme krémom a šľahačkou. Na krém pripravíme nad parou z vaječných bielkov a dvoch tretín cukru tvrdý sneh a odložíme ho nabok. Dve tretiny mlieka necháme zovrieť spolu s vanilkovým cukrom Dr. Oetker. Vaječné žĺtky zmiešame so zvyšným cukrom, zvyšným studeným mliekom, s múkou, pridáme horúce mlieko a za stáleho miešania varíme dovtedy, kým krém nebude natoľko hustý, že sa oddelí od spodku hrnca. Zložíme z ohňa, postupne pomaly pridávame sneh z vajčných bielkov. Nalejeme ho do studenej porcelánovej misy, aby krém rýchlejšie vychladol. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať