Mandľový koláč
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslo
200
g
práškový cukor
4
ks
vajce
300
g
polohrubá múka
1
KL
škorica
2
PL
mlieko
60
g
nasekané mandle
60
g
kandizované čerešne
60
g
kandizovaná pomarančová kôra
70
g
kandizované ovocie
1
ks
bielok na potretie
podľa chuti
nasekané mandle
postup
1.
Zmäknuté maslo a cukor vymiešame do peny, postupne pridáme vajcia a dobre vymiešame. Potom pridáme časť múky, škoricu, mlieko a nakoniec ošúpané a pokrájané mandle a kandizované i sušené ovocie, všetko premiešame so zvyšnou múkou.
2.
Cesto nalejeme do nádoby z jenského skla, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou, povrch potrieme rozšľahaným bielkom, ozdobíme ošúpanými mandľami a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 min.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.