Pridať recept

FOTORECEPT: Cannelloni

4
porcie
130
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
hladká múka špeciál
2 ks
vajíčka
500 ml
studená voda
soľ

Plnka

1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
4 PL
olej
500 g
hovädzie mäso mleté
2 PL
paradajkové pyré
150 ml
červené víno
1 ČL
oregano
1 ČL
majorán
mleté čierne korenie
soľ

Na vrch

50 g
údená šunka
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
olej
3 ks
paradajky
100 ml
červené víno
soľ
oregano
mleté čierne korenie
syr Eidam

postup

Tento recept som videla v časopise tak som ho vyskúšala.
1.
Z múky, vajíčka, soli a vody vypracujeme cesto, necháme 30 minút odležať. Zatiaľ si pripravíme plnku.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
 
2.
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji potom pridáme ostrúhaný cesnak trošku ešte smažíme.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
3.
Pridáme mleté hovädzie mäso a miešame pokiaľ mäso nezbledne.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
4.
Pridáme paradajkové pyré a zamiešame.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
5.
Potom pridáme červené víno a koreniny zamiešame, plnku máme hotovú.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
6.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na mieru 20x10 cm.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
7.
Uvaríme v mierne osolenej vode a opláchneme studenou vodou.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
8.
Na cestovinu dáme plnku a zrolujeme.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
9.
Cibuľu osmažíme na oleji pridáme ostrúhaný cesnak trošku ešte smažíme. Pridáme šunku nakrájanú na kocky alebo môžeme aj slaninu, trošku osmažíme pridáme šúpané nakrájané paradajky a dusíme 10 minút. Pridáme červené víno a okoreníme.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
10.
Cannelloni poukladáme na plech vymastený olejom.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
11.
Na vrch dáme šunkovú zmes.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
12.
Posypeme strúhaným eidamom.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
13.
Upečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C za 10 minút.
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
14.
Podávame :))) Prajem dobrú chuť :)))
Fotorecept: Cannelloni
Fotorecept: Cannelloni
Zdroj: tkatka84
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.2.2015 15:52 | |
+3 -9
Mila tkatka.......vino akekolvek sa ma pridavat vzdy v podstate na zaciatku aby sa pri vysokych teplotach vyvari alkohol a ostala len chut a az otom pridavame pretlak a ine veci. K sunke a eidamu navrchu sa snad radsej ani nevyjadrim.
Anonymný nick
7.3.2015 18:40 | |
+3 -1
Máš pravdu,nevyjadruj,kľudne sa dalo doplniť že namiesto toho môžme použiť restovanu zeleninu a zaliať sladkou smotanou 3:)
dorisa
19.1.2015 13:19 | |
+4 -2
Blahoželám :)
Anonymný nick
19.1.2015 15:08 | |
+3 -1
Dorisa ďakujem veľmi pekne :)