Moriak s mäsovou plnkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
kg
moriak
podľa chuti
soľ
Plnka
100
g
cibuľa
30
g
masť
500
g
bravčové mäso
180
g
strúhanka
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Moriaka očistíme, vypitveme, umyjeme a znútra i zvonka osolíme. Brušnú dutinu naplníme plnkou, otvor zašijeme a nohy moriaka priviažeme k telu, aby mal plný tvar.
2.
Takto pripraveného moriaka vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a v dobre vyhriatej rúre upečieme do mäkka. Počas pečenia moriaka polievame šťavou a podlievame vodou.
3.
Plnka: Očistenú a posekanú cibuľu opečieme na masti do zlata, pridáme zomleté teľacie alebo bravčové mäso, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Ak je plnka hustá, rozriedime ju mliekom alebo vývarom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.