Pridať recept

Kandizované čerešne

ingrediencie

podľa chuti
čerešne
1 kg
cukor
1/2 liter
voda
podľa chuti
jemný kryštálový cukor

postup

1.
Zrelé tvrdé čerešne vykôstkujeme. Z 1000 g cukru a 0,5 l vody uvaríme sirup, horúci nalejeme na čerešne a necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň sirup z čerešní zlejeme a prevaríme. Horúci opäť nalejeme na čerešne a tento postup opakujeme 10 dní.
 
2.
Potom čerešne poobaľujeme jemným kryštálovým cukrom, porozkladáme na rovnú plochu a necháme zaschnúť. Kandizované čerešne skladujeme v kompótových pohároch na suchom mieste.
3.
Podobne môžeme pripraviť aj kandizované jablká, hrušky, marhule a slivky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať