Bravčové mäso s lečom
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové karé
150
g
cherry paradajky
2
ks
paprika
4
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
štipka
mletá rasca
trochu
mäsový vývar
1
štipka
mletá červená paprika
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme a osušíme. Dochutíme ho soľou, korením a vegetou.
2.
V panvici na rozpálenom oleji opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájanú papriku, zmes dochutíme soľou a dusíme približne 10 minút. Potom pridáme cherry paradajky a dusíme ju ďalších 10 minút. Nakoniec lečo dochutíme podľa chuti soľou, korením a mletou červenou paprikou.
3.
Medzitým si opečieme v panvici z oboch strán bravčové mäso.
4.
Na dno zapekacej misy položíme polovicu zeleninovej zmesi, na ňu rozložíme opečené mäso a zalejeme ho zvyšnou zeleninovou zmesou.
5.
Mäso podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dáme piecť na cca 40 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.