Red velvet torta
10
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
375
g
hladká múka
30
g
kakao
170
g
maslo
290
g
cukor
3
ks
vajce
1
KL
vanilkový extrakt
360
ml
kefír
1
PL
červené potravinárske farbivo
1/2
KL
ocot
1/2
KL
jedlá sóda
Krém:
425
g
syr Philadelphia
1
KL
vanilkový extrakt
90
g
práškový cukor
300
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Rúru si vyhrejeme na 175°C a dve formy na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom.
2.
Do väčšej misy preosejeme múku, soľ, kakao a všetko premiešame. V druhej mise vyšľaháme maslo, cukor, po jednom primiešame vajíčka a nakoniec primiešame vanilkový extrakt. V kefíre poriadne rozmiešame červené potravinárske farbivo a za stáleho miešania ho primiešame do maslovej hmoty. Postupne pridáme tiež múčnu zmes a kefír.
3.
V pohári zmiešame ocot s kypriacim práškom, nebojte sa trošku to zasyčí a hneď zmes vylejeme do cesta a premiešame. Hotové cesto rozdelíme na dve časti, nalejeme ich do formy a pečieme približne 30 minút.
4.
Približne pol hodiny predtým, ako chceme tortu úplne dokončiť začneme robiť krém. V miske vyšľaháme syry, pridáme vanilkový extrakt, práškový cukor a nakoniec postupne primiešame smotanu na šľahanie.
5.
Upečené korpusy necháme vychladnúť a z jedného vrchu trošku odrežeme a odrezaný plát rozmrvíme na malé kúsky a primiešame do krému.
6.
Jeden vychladnutý korpus potrieme 1/3 krému, na vrch uložíme ďalší korpus, ktorý potrieme nielen zvrchu ale aj po bokoch. Hotovú tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.