FOTORECEPT: Datlovo-banánové kocky
16
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
sušené datle
2
ks
banán
175
g
palmarín
3
ks
vajcia
1
KL
vanilková esencia DrOetker
75
g
gustin DrOetker
75
g
hladká múka
60
g
kakaový prášok
1
KL
prášok do pečiva
50
g
mandle
50
g
vlašské orechy
poleva
125
g
tmavá čokoládová poleva
2
PL
Cera
postup
Recept som našla v časopise Nový čas pre ženy, vianočné pečenie. Mám doma všetko, čo potrebujem a to je hlavné, nemusím behať a zháňať. Datle mám skoro stále doma, lebo ich mám rada. Recept je na malý hlboký plech (cca30x30cm),V recepte nie je použitý cukor,
2.
Datle odkostkujeme, nasekáme, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a 10 minút varíme na miernom ohni. Potom ešte 2 minúty varíme na prudkom ohni, až kým nevznikne pretlak. Necháme vychladnúť.
3.
Tuk na pečenie, roztlačené banány, vanilkovú esenciu a vajcia rozšľaháme.
4.
V miske zmiešame múku, kakaový prášok, škrobovú múčku a prášok do pečiva.
5.
Cez sitko preosejeme zmes do datľového pretlaku, do ktorého sme vmiešali zmes z bodu 3.
6.
Všetko spolu zmiešame a zapracujeme do cesta aj nasekané orechy a mleté mandle.
7.
Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech menších rozmerov(asi 30x30cm) a pečieme asi 30 minút, potom ho prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 30 minút.
8.
Koláč necháme vychladnúť na plechu. Pripravíme si polevu z rozpustenej čokolády a stuženého tuku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.