FOTORECEPT: Špaldové kôpky
28
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
špaldové pukance BIO
250
g
kryštálový cukor
1
ks
palmarín
Salko
postup
Koláčiky sa pripravujú tak, ako burizonové guľky, burizony sa nahradia špaldovými pukancami(BIO)
1.
Pripravíme si suroviny. Špalda je predchodkyňa pšenice. Je to jedna z najstarších obilnín na svete. Má priaznivé účinky na organizmus so skvelými výživovými vlastnosťami. Je ľahko stráviteľná a má vysokú nutričnú hodnotu. Potrebujeme ešte papierové košíčky.
2.
Do kastróla rozpustíme cukor, necháme ho mierne skaramelizovať. Potom pridáme tuk a necháme rozpustiť.
3.
Pridáme kandizované sladené mlieko a miešame, kým je masa kompaktná.
5.
Z masy pomocou lyžičky, alebo naberačky na zmrzlinu tvarujeme kôpky,ktoré hneď ukladáme do košíčkov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.