Teľacie mäso s hubovou omáčkou
2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
teľacie mäso
100
ml
kyslá smotana
1
PL
sušené bylinky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
100
g
sterilizované šampiňóny
100
ml
smotana na varenie
1
ks
šalotka
3
strúčiky
cesnaku
trochu
maizena
trochu
olej
postup
1.
Teľacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Dochutíme ho soľou, korením a pomaly opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Opečené mäso vyberieme a udržiavame stále v teple.
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme bylinky, smotanu s maizenou a odkvapkané šampiňóny. Omáčku necháme prehriať, dochutíme ju soľou, korením a podávame s mäsom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.