FOTORECEPT: Pohánkový perník s banánovou polevou
13
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
3
PL
med
400
g
špaldová hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do perníka
2
PL
kakao
100
g
pohánka
150
ml
olej
1
dl
voda
1
ks
citrón
3
hrste
sušené hrozienka
3
ks
banán
postup
1.
Pohánku namočíme večer a necháme napučať aspoň 12 hodín.
2.
Potom vymiešame vajcia s medom a olejom a pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do perníka a kakaom.
3.
Vareškou primiešame scedenú pohánku a hrozienka, ktoré sme namočili na cca 15 min. do vody.
5.
Na záver už len pridáme šťavu z jedného citróna a vodu.
6.
Premiešame a cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch 45 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.