Pridať recept

Lístkové rybacie šatôčky

ingrediencie

350 g
treska
500 ml
mlieko
25 g
maslo
2 PL
hladká múka
3 ks
vajce
1 ks
kyslá uhorka
1 PL
kapary
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
2 PL
petržlenová vňať
1 ks
lístkové cesto

postup

1.

Filé z tresky vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme mliekom a varíme asi 10 min. Potom ryby vyberieme, po ochladení naporciujeme na malé časti. Mlieko udržujeme teplé.

 
2.

V panvici rozpustíme maslo, zaprášime múkou, postupne dolievame mlieko z uvarených rýb (cca 250 ml) a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

3.

Odstavíme z ohňa, do omáčky pridáme kúsky rýb, nadrobno nakrájané dve natvrdo uvarené vajcia, natenko narezanú uhorku a kapary. Dochutíme korením, soľou, petržlenovou vňaťou, premiešame a necháme vychladnúť.

4.

Medzitým rozdelíme rozvaľkané lístkové cesto na štvorčeky o rozmere 15x15 cm a do stredu každého dáme kôpku vychladnutej rybacej plnky. Štvorčeky zvinieme do tvaru šatôčok, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme dozlatista upiecť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať