Pridať recept

Krémová rybacia polievka

ingrediencie

100 ml
smotana na varenie
2 ks
hlava z kapra
4 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
2 ks
zeler
4 ks
bobkový list
1 ks
petržlen
1 ks
pór
muškátový oriešok
soľ
nové korenie
maslo

postup

1.
Umyjeme hlavy z kapra, cibuľu očistíme, 2 mrkvy, pór. zeler, petržlen a všetko spoločne vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou, asi 2,5 litra. Okoreníme, osolíme, pridáme 3 bobkové listy a nové korenie. Povaríme približne 1,5 hodiny.
 
2.
Opatrne z hláv oberieme mäso, precedíme vývar. Do rybacieho vývaru dáme variť 2 mrkvy a zeler. Ako náhle zmäkne zelenina, všetko dobre rozmixujeme. Pridávame kúsky mäsa, smotanu a nastrúhaný oriešok. Z masla a hladkej múky pripravíme zápražku, ktorú rozmiešame v polievke. Podľa chuti dosolíme, prevaríme a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové polievky
Vždy hustá a krémová polievka: Tieto triky si rozhodne uložte!
Ako premeniť vodovú polievku na krémovú, ak nechcete použiť múku? Existujú rôzne triky vrátane použitia...
Krémové polievky s nivou
Zahrejte sa: S dvoma jesennými, krémovými polievkami s nivou
Karfiol a tekvica v dvoch vynikajúcich, super jednoduchých polievkach ozvláštnených prídavkom syra s modrou plesňou.
Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Poctivá večera: Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Vynikajúca kombinácia chrumkavého pečiva a poctivej krémovej polievky.
Karfiolová polievka s jarnou zeleninou
Keď dostanete chuť na krémovú polievku, siahnite po karfiole
Vďačná polievka z čerstvej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje na duši.
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...