Pridať recept

Pečený kapor

ingrediencie

1 kg
kapor
podľa chuti
soľ
250 g
chlebová striedka
3 strúčiky
cesnaku
10 g
maslo
trochu
citrónová kôra
trochu
mleté čierne korenie
1 dl
biele víno

postup

1.

Očisteného kapra osolíme zvonka aj znútra. Striedku chleba sformujeme do tvaru hrubšieho valčeka, pozapichujeme doň cesnak pokrájaný na prúžky, zvrchu ho potrieme maslom a postrúhanou citrónovou kôrou a vložíme do kapra.

 
2.

Takto pripraveného kapra postavíme do vymasteného pekáča chrbtom hore, okoreníme, trocha podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia ho natierame maslom a pred dopečením ho polejeme vínom. 

3.

Celkový čas pečenia je 30 až 40 min. Podávame so zemiakovým šalátom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pr článok
Takto bude váš kapor chutiť ešte lepšie
Rodinná pohoda, svetielka na stromčeku a vôňa štedrého stola. Tešíte sa na najkrajšie sviatky roka? Potešiť...
Kupujete kapra na Vianoce? Na toto treba myslieť vždy pri výbere ryby!
Kupujete kapra na Vianoce? Na toto treba myslieť pri výbere ryby vždy!
Aj vy si potrpíte mať na vianočnom stole kvalitného kapra? Pri kúpe si dajte na toto pozor!
Kde tento rok kúpite kapra? Mapa overených predajcov aj rady šéfa rybárstva, ako spoznať kvalitnú rybu
Kde tento rok kúpite kapra? Mapa overených predajcov aj rady šéfa rybárstva, ako spoznať kvalitnú rybu
Štedrovečerná večera sa blíži a mnohí z nás si ju bez tradičného kapra nevedia predstaviť. Kde tento rok...
Pripravujete ryby? Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý! Takto budú jemné a mäkké
Krásne jemná a mäkká ryba na počkanie: Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Aj vy dnes pripravujete ryby? Vyhnite sa týmto veciam, inak zničíte aj ten najchutnejší kúsok.
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...